Jógamatrac ismeretek vásárlás előtt

…taposhatod, nyomkodhatod, ráizzadhatsz, de akkor is a társad marad… a tökéletesen kiválasztott jógamatracod!

Hordozó hevederek

A jógamatrac egy másik tartozéka a hordozó hevederek, melyeknek ugyancsak számos formája kapható a piacon.

A jó heveder nem csupán a szállítást könnyítheti meg, de felhasználhatod jógaövként az ászanák pontosabb kivitelezéséhez.

Ha nem táskában viszed a matracot, hanem vállra vetve, egyszerűen szeretnéd hordozni, legjobb, ha olyan hevedert választasz, ami állítható. Így könnyedén belecsúsztathatod a matracot, és dobhatod a hátadra vagy akár előre.


Válassz jó minőségű anyagból készülő szíjat, hogy akkor se oldódjon le rólad, ha éppen bringával vagy futva mész órára. Készítésükhöz különböző anyagokat használnak: pamutot, kendert, bőrt.

Létezik környezetbarát anyag és természetesen rengetegféle szín, hiszen a jógamatrac is kifejezi a személyiséget. Vehetsz kézzel készített bőrből gyártott szíjat is, ami drágább, mint a többi fajta, de utolérhetetlen eleganciát biztosít viselőjének.

Minden a stílusodon múlik: vehetsz olyat, amelyiken fémkapcsok vannak, és olyat is, ami csat nélküli, de van olyan cég, ahol eredeti indiai hevedert árulnak.

Ha pedig kibontottad belőle a jógamatracod, a szíjat felhasználhatod egyes pózoknál, melyek ezáltal még hosszabbak, még nyújtottabbak lesznek.