Jógamatrac ismeretek vásárlás előtt

…taposhatod, nyomkodhatod, ráizzadhatsz, de akkor is a társad marad… a tökéletesen kiválasztott jógamatracod!

Jógamatrac tisztítása

A jógamatrac rendszeres használat során bizony ugyanúgy koszos lesz, mint bármelyik más sporteszköz. Por, verejték, krémmaradékok – ezek mind bekerülnek a matrac belsejébe. De nem kell aggódni, a jógamatracot könnyedén ki lehet tisztítani. Néhány egyszerű lépés, és olyan lesz, mint új korában.

Naponta megteheted, hogy ecet és víz keverékével lespriccelheted a matracod. Tehetsz hozzá esetleg illóolajat, ha a meditációhoz valamilyen kellemes illatra vágynál.

Jó ötlet lehet a teafaolaj, ami nagyon hatásos gombaölő és antibakteriális szer.

Alkalmas lehet a tisztításra az is, ha mosószappant keversz össze kézmeleg csapvízzel. Tedd ezt a keveréket is spray-be, majd fújd be a matracot, végül szivaccsal töröld át, hogy mindenhol tiszta legyen.

Ha nagyon koszos a matrac, legyél alaposabb te is. Beállíthatod a kádba, vagy használhatod a kerti slagot akár. A jógik számos verziót fejlesztettek ki erre a célra, de ha olcsón akarod kihozni, akkor a mezei folyékony szappan is megteszi. Dörzsöld be vele a matracot, majd öblítsd le sima vízzel, amíg tiszta nem lesz.

A matracot beteheted a mosógépbe is hideg vizes programra, enyhe mosószerrel. De mindenképpen szedd ki a gépből, mielőtt elkezdene centrifugázni. Állítsd a kádba a matracot, és mosd le róla a tisztítószert kézmeleg vízzel. Alaposan öblítsd ki, ne maradjon benne szappan vagy mosószer maradék, mert csúszóssá teheti a matracot. Ezután tekerd törülközőbe, hogy felszívja a maradék vizel, végül tedd fel száradni a fregolira.

Soha ne tegyél nedves matracot a padlóra, csak akkor használd, ha már teljesen száraz. Akár egy napon át is száradhat, ezért jó, ha esetleg van egy pótmatracod is.