Jógamatrac ismeretek vásárlás előtt

…taposhatod, nyomkodhatod, ráizzadhatsz, de akkor is a társad marad… a tökéletesen kiválasztott jógamatracod!

Színe

Ha már megtaláltad az ideális jógamatrac típust, itt az ideje, hogy kiválaszd a számodra tökéletes színárnyalatot. A szín nem csupán a személyiséged fejezi ki, de nagyon hasznos társ lehet a nélkülözhetetlen harmónia eléréséhez. Gondold csak el: milyen gyakran nézel a matracodra? Minden lefelé néző kutyapóznál, izzadságos napüdvözletnél, kihívást jelentő Chaturangánál. Épp ezért nem mindegy, hogy milyen színben pompázik alattad a matrac. A színpszichológia segítségével – ha eddig nem tudtad biztosan – most kitalálhatod, melyik is a te színed. 

Mielőtt megállapítanád a jógamatrac személyiségedet, tedd fel magadnak az alábbi három kérdést:

  1. Hogy szeretnéd érezni magad? Mi a szándékod a jóga gyakorlásával?
  2. Melyik színárnyalat hozza ki a legjobb, legbriliánsabb énedet?
  3. Melyik árnyalathoz vonzódsz a leginkább?

 

Nézzük hát a színek jelentéseit!

Fekete

Ha a fekete matracot veszed le a polcról, bizonyára erőteljes, mély és természetesen stílusos vagy. Míg a fehér minden színt rejt, addig a fekete mentes a színektől és a fénytől. Mivel a fekete a láthatatlant jelképezi, ez a típus komoly, sziklaszilárd hittel rendelkezik. Bármi is történik, képes megbékélni vele, mert rugalmassága már-már földöntúli.

Fehér

A fehéret választottad? Akkor gyengéd, ártatlan, tiszta és békés személyiség vagy. Halk, puha és lágy, mint a téli hóesés. A tisztaságot képviseled, a fehér tartalmazza az összes színt és a fény energiáját. Képes vagy arra, hogy megtisztíts másokat, és helyrebillentsd a lelki békéjüket.

Kék

Őszinte, stabil lelkiállapotú és nyugodt természetű vagy, ha a kéket érzed magadhoz a legközelebbi árnyalatnak. Ki nem állhatod a hazugságot, minden formában távol tartod magad a zajtól, feltűnéstől, helytelen viselkedéstől. A kék mindenhol szíves fogadtatásra talál: olyan könnyedén folyik, mint a víz, útja cél- és eredményorientált, de végtelenül elegáns.

Zöld

A zöld a te színed, ha természetes, intelligens és fiatalos gondolkodású vagy. Szeretsz tanulni, alkotni, pénzt keresni, és könnyedén el is éred az eredményeket. Sokszor kerül ki a zöld típusból valamilyen gyógyító. A zöldeket mindenki meg akarja ismerni, hiszen éteri aurájuk szinte minden pillanatban vonzó.

Piros

A piros szín azt jelenti, hogy energikus, szenvedélyes és vibráló egyéniség vagy, aki intenzíven éli át az eseményeket. Távol állsz a tömegtől, kilógsz, akár egy tűzvörös Ferrari, és valaki mindig a nyomodban van, ahogy te is máséban.

Narancssárga 

Ha a narancssárgát választod, akkor kiegyensúlyozott, lelkes, jó kedélyű és melegszívű vagy. Te viszed be a teát jógaórára, hogy megoszd a többiekkel. Bár olykor hivalkodó vagy, az biztos, hogy barátért nem kell a szomszédba menni, mert rengeteg van belőlük.

Sárga

Ha ösztönösen a sárga matrachoz vonzódsz, akkor biztosan örömteli, reményteljes és boldog személyiséged van. Ha belépsz egy szobába, napfénnyel és világossággal töltöd meg a teret. A sárga típusú emberek inspirálják a többieket és optimizmusukat átragasztják a többiekre.

Rózsaszín

A rózsaszín jógamatracot választók édesek, romantikusak és idealisztikusak. Gyermeki énjük igen nagy szerepet tölt be életükben. Gyengéd, törődő emberek, akik szeretni és szeretve lenni akarnak. Megölelni egy rózsaszínt olyan érzés, mint betakarózni egy bolyhosan lágy, virágos, finom takaróba.

Bíbor

A bíbor típusú személyiség rendkívül kifinomult, bölcs, elegáns és titokzatos. Egyfajta királyi kellemet testesít meg. Ha a bíbor a kedvenced, minden bizonnyal kreatív, művészi és spirituális lény vagy, ezért a mediáció nagyon fontos számodra.

Barna

Akinek barna jógamatraca van, az két lábbal jár a földön, stabil, eredeti és erős személyisége van, aki maximálisan megtalálta helyét testében, lelkében, elméjében. Az otthonteremtés nagymesterei ők, akik pompás vendéglátók és gyakran csodás szakácsok. Nyugalmuk rendíthetetlen.

Szürke

A szürke típus független, méltóságteljes, simulékony és kifinomult. A szürke a téli égbolt és a rusztikus part mentén sodródó víz színe. Nagyra értékeled a biztonságot, a minimalizmust és a függetlenséget. Talán magányos farkas vagy, de teljes harmóniában élsz önmagaddal és a világgal, miközben maradéktalanul tudod élvezni mások társaságát.

 

Ha az első órád előtt állsz, talán visszafogottabb árnyalatot választanál, semlegesebb színt, de bátran vállald a személyiséged, és ha úgy érzed, hogy egy élénkebb szín fejez ki téged a legjobban, válaszd azt!