Jógamatrac ismeretek vásárlás előtt

…taposhatod, nyomkodhatod, ráizzadhatsz, de akkor is a társad marad… a tökéletesen kiválasztott jógamatracod!

Története

 

Eszedbe jutott már, vajon honnan származik a jógamatrac? Nehogy azt gondold, hogy Indiában a jóga mesterei kitekerték a szuper, környezetbarát, divatos színű matracukat, hogy azon meditáljanak!

A jóga első gyakorlói bizony komoly kihívásokkal küzdöttek, legalább is, ami a különböző padlókat illeti.

Különösen az álló pózoknál tapasztalhattak nehézséget a jógázók, hiszen a csúszós matracon könnyebbnek bizonyult egy spárga, mint valamelyik póz kitartása.

A modern jógamatrac kifejlesztése valódi áttörés volt a jóga gyakorlásában és tömeges elterjedésében.

Az első megfelelő tapadású matracokat, melyeket európai szőnyegek alsó rétegeiből vágtak ki, Angela Farmer hozta divatba.

Hamarosan mindenhol elterjedtek, de mivel a matracok nem a sok mozgáshoz és az ember kémiájához készültek, a felszínük hamar elkezdett tönkremenni. Ekkor jött Sara Chambers, a Hugger Mugger alapítója, aki szilárdabb, tapadósabb matracot fejlesztett ki.

1990-ben jött létre az első csúszásmentes matrac, melyet kifejezetten jógához találtak ki.

A legtöbb matrac a piacon PVC-ből készül, aminek nagy előnye, hogy rendkívül tartós. Hátránya viszont, hogy kőolaj-származékot tartalmaz, ami nem csupán a környezetre, de a testre is káros.

Bár a környezetbarát matrac nem bírja addig, mint PVC társa, mégis érdemes arra beruházni. De fontos megjegyezni, hogy bármelyik matrac sokáig bírja, ha foglalkoznak vele.